RGT na RobotChallenge!

RGT na RobotChallenge!

Cez víkend 23.-24. marca 2013 sa vo Viedni konal už 10. ročník najväčšej robotickej súťaže v Európe – RobotChallenge 2013. Svoje schopnosti si prišlo zmerať 400 robotov z 23 rôznych krajín. Ako sa už stalo tradíciou, počas celého víkendu vzbudzovalo podujatie veľký záujem verejnosti. Diváci s nadšením sledovali robotov v disciplínach Linefollower, Sumo, Puck Collect, Freestyle, Humanoid Sprint, Air Race a ich podkategóriách.

RobotChallenge

RGT malo zastúpenie v kategóriách Linefollower, Linefollower Enhanced a LEGO Sumo s robotmi Lenco, Rafo, Nite 3 a MTS. Úspech sa začínal črtať postupne, kedy sa najskôr robot Lenco Andreja Lenčuchu prebojoval až do finále v kategórii Linefollower. Lego Sumo prebiehalo tiež nádejne. Robot MTS si vybojoval postup do vyradzovacích bojov druhým miestom v základnej skupine. Najviac nádejí na zisk umiestnenia sme vkladali do disciplíny Linefollower Enhanced, kde sa do finále podarilo postúpiť trom našim robotom (Lenco, Nite 3 a Rafo). Priebeh vyradzovacích bojov bol veľmi napínavý, pretože v nich už okrem rýchlosti záleží aj na spoľahlivosti robotov. Práve tam sa ukázala naša najsilnejšia stránka. Najďalej sa prebojoval robot Nite 3 Lukáša Parižu, ktorý postúpil až do posledného kola a umiestnil sa na veľmi cennom 2. mieste.

RGT team

 

Odkaz na fotky zo súťaže: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.4548098936883.1073741825.1123607406&type=1&l=9d095af609

Videá zo súťaže:

Zostrih z kategórie Linefollower

Zostrih z kategórie Linefollower Enhanced

Zostrih z kategórie LEGO Sumo

Zábavný zostrih nevydarených jázd z kategórie Linefollower

 

Leave a Reply