Postup na Freescale Cup 2014 v Nemecku!

Postup na Freescale Cup 2014 v Nemecku!

V piatok 7. marca 2014 sa v Žiline stretli nadšenci inteligentných autíčok zo Slovenska, Českej republiky a Poľska . Konal sa tam už 3. ročník súťaže The Freescale Cup 2014. Úlohou súťažiacich bolo skonštruovať a naprogramovať inteligentné autíčko tak, aby dokázalo prejsť dráhu určenú čiernou čiarou na bielom podklade čo najrýchlejšie. Súťažiaci ale musia použiť predpísaný podvozok a mikroprocesor Freescale. Dráha je typicky snímaná riadkovou kamerou, no niektoré roboty kombinovali aj infračervené senzory.

Rozloženie dráhy v priestoroch Žilinskej univerzity

Osemnásť zúčastnených tímov bojovalo o štyri postupové miesta do finálového kola regiónu EMEA (16 zúčastnených krajín), ktorá sa tento rok bude konať 29-30 apríla v nemeckom Fraunhoferi.

 

Autíčka pripravené na technickú inšpekciu porotou

Slovenská technická univerzita bola tento rok veľmi úspešná, keď sa dvom tímom z FEI a FIIT podarilo postúpiť, spolu s univerzitami z Krakova a Brna. Konkurencia bola naozaj vyrovnaná, veď o postupe rozhodovali desatiny sekundy pri 35 metrov dlhej trati.

Ladenie robota tesne pred súťažou

Vo finále EMEA regiónu sa bude bojovať o jedinú postupovú priečku a letenku do Soulu (Južná Kórea), kde si svoje sily zmerajú súťažiaci z celého sveta.
Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave reprezentovali:
• FEI-Minetors – Marek Lászlo, Norbert Gál, Andrej Lenčucha (RGT)
• For Seal – Lukáš Hrečko, Jakub Janovský, Patrik Hudačko

Ocenený tím FEI-minetors, ktorý získal 1.miesto

Výpravu STU na tejto súťaži podporila www.robotika.sk , ďakujeme.
Odkaz na stránku súťaže: link
Fotogaléria: facebook.com

 

Leave a Reply