Plány pre 2017

Plány pre 2017

Tento rok plánujeme, podobne ako doteraz, navštívíť 4 pre nás už veľmi dobre známe súťaže. Vlastne jednu už máme za sebou, a to Robotic Tournament v Poľskom Rybniku. Po nej bude nasledovať Istrobot v Bratislave a tiež Robotický deň v Prahe. Najvýznamnejšia súťaž roka, RobotChallenge, sa tento rok nebude konať na jar vo Viedni, ako to bývalo doteraz, ale v lete v čínskom Pekingu. Rakúšanom už pri organizácii nestačil dych, no našťastie pomoc ponúkli Číňania, ktorí mali minulý rok svoje regionálne kolo. Preto bude tentoraz celosvetová súťaž v Číne. My sa tam, samozrejme, chystáme.

Novinky v našom robotickom arzenáli zatiaľ veľmi nie sú, ale možno sa nejaké objavia. Andrej sa vo voľnom čase venuje príprave nášho drona do kategórie Air Race. Sisa s Ahmedom majú kopec radosti v rodine, ale nezabúdajú ani na svoje robotické plány. Lijun taktiež nespí a pokračuje na svojom projekte z minulého roka. Ja sa stále venujem Nite 4, ktorého hlavným vylepšením pre tento rok je schopnosť zmapovať bludisko, nájsť v ňom najkratšiu trasu a prejsť po nej.

Na poli sponzorov sa tento rok nič nezmenilo, a tak sa aj tentoraz radujeme z podpory Valea, ktoré je našim hlavným sponzorom aj pre rok 2017.

Krátko sa zmienim aj o našich úspechoch v Poľsku. Súťažili sme v kategóriach LEGO Drag Race (robot MTS), Linefollower a Micromouse (Nite 4). Do dragu pre LEGO roboty sme pustili Andrejovho minuloročného robota MTS a podarilo sa mu získať 3. miesto. Nite 4 sa povozil na čiare, kde ale proti rýchlym robotom s turbínami veľké šance nemal, a tak skončil na 9. priečke. Lepšie to bolo v bludisku, kde síce ešte naplno neukázal svoj potenciál, no aj tak už dokázal nájsť najkratšiu cestu a vďaka tomu skončil s bronzovou medailou.

Videá zo súťaže:

Leave a Reply