Príprava na RCH 2016

Príprava na RCH 2016

S novým rokom prichádzajú nové výzvy, preto sme sa rozhodli obnoviť vozový park. Tento rok nás na viedenskom RobotChallenge budú reprezentovať 3 roboty.

Nite 4

Tvorcom najprepracovanejšieho robota tímu je Lukáš. Ten mu ako správny vývojár obetoval takmer všetok svoj voľný čas a veľa úsilia. Trochu sa na ňom podieľali všetci, nielen ako psychická podpora.
Srdcom robota je STM32 s operačným systémom ChibiOS. Program je ďalej písaný v jazyku C. Robot má 14 senzorov snímajúcich polohu čiary, 4 snímače vzdialenosti, 3-osý gyroskop aj akcelerometer, teplomer a magnetické enkodéry na motorčekoch. Telo robota tvorí veľmi útly plošný spoj čiernej farby a plastový rám tlačený na 3D tlačiarni. Batéria je malá modelárska LiPol s kapacitou 180mAh a napätím 7,4V. Súťažiť bude hlavne v sledovaní čiary, riešení bludiska a podobných kategóriách.

STEVE

Po dvoch rokoch skromného technického poradenstva, sledovania a povzbudzovania ostatných členov RGT sme sa konečne odhodlali zapojiť do súťaže s vlastným robotom aj my.
Rovnako ako Nite 4 robot STEVE je postavený na platforme STM32 s realtime operačným systémom ChibiOS. Špecifikom STEVE-a bude odosielanie telemetrie v reálnom čase cez bezdrôtový modul aby sme mohli efektívnejšie vyhodnocovať a ladiť jazdy. STEVE bude súťažiť v kategórií Line Follower Enhanced.

Lenco

Andrej nesmie chýbať s robotom, ktorý nesie tradičné meno svojho autora. Je síce vyťažený písaním diplomovky, prácou a ďalšími povinnosťami, ale na súťaž ísť jednoducho treba. Preto pripravuje ďalšieho z edície LEGO robotov.

Leave a Reply